Показать сообщение отдельно
Старый 26.12.2008, 17:09   #15
Полководец

Поблагодарил(а): 65
Поблагодарили 193 раз(а) в 127 сообщениях
Константин Ф. стоит на развилке
1000 и более сообщений: За тысячу и более сообщений на форуме. 
По умолчанию Re: болгарская Хайбория

Ну вот про Силберга отзыв (заодно разъяснения, что означает Хауърд в соавторах)

Цитата:
Заглавие: КОНАН - Пътят на Война

Автор: Робърт Хауърд; Джейсън Силбърг

Издател: Елф

Ревю: Многократно съм писал какво е мнението ми за авторите дописващи Хауърд – за някой и друг долар/лев развалят сътвореното от човек, чието име завинаги ще остане в аналите на фантастиката. Все се надявах да попадна на някой, който се доближава поне мъничко до стила на Хауърд, чиято творба е уловила поне частичка от уникална атмосфера на оригинала. Напразни надежди. Нямам идея кой е Джейсън Силбърг и след като прочетох книгата, не искам и да узнавам. Да нарека първата част на "КОНАН – Пътят на Война" (мда на две е разделено книжлето – 1. "Конан и слугите на магьосника" и 2. "Хладна стомана") "слаба", означава да и направя незаслужен комплимент – трагична ще е далеч по-точно. За щастие (най-вече мое, защото аз трябваше да се боря с текста) от 138 страница нататък нещата се оправят. Втората част – "Хладна стомана", всъщност са четири истории писани от самия Хауърд. И понеже не може все хубави работи да ми се случват, са публикувани и преди. "Меру" го имаше в една от първите книги за Конан (онази с бат Арни на корицата (големия формат, а не изданието на Орфия)), "Черният колос" признавам, не помня в кой точно сборник беше, а "Пирът на лешоядите" е издаван от Плеяда под името "И се роди вещица" (възможно е да се бъркам с другата книжка за Конан, пак тяхно издание, но че бяха Плеяда, съм сигурен). Което пък води до логичния въпрос струва ли си да дам 5.99 за тази книга? Отговорът е кратък и ясен – НЕ (Аз лично я намерих по кашоните за 2 лева). Разбира се, това не важи за мазохистите и хардкор феновете на Конан. Мисля, че е ясно защо...

Сюжет: Конан трепе лошите

Плюсове:
- наличието на няколко истории писани от Хауърд

Минуси:
- първите 138 страници са просто нечетивни.

- споменатите истории на Хауърд са издавани и преди

Ян

Кстати, обратите внимание на обложку от "Кормака": почему Робърт Ед. Хауърд?
Константин Ф. вне форума   Ответить с цитированием